Pedagogerna

Vill du få kontakt med någon av pedagogerna?

Nå våra pedagoger på  info@m-a-f.org

Nå Barn & Ungdoms pedagoger på  barnungdom@m-a-f.org

Pedagoger  Vuxenkurser:

Du når våra pedagoger genom info@m-a-f.org

Martin Birgersson

Martin Birgersson

Vuxenpedagog

Läs mer om Martin

Martin Birgersson har mer än 10 års erfarenhet av improvisationsteater och är en av grundarna av Malmö Impro. Han uppträder regelbundet med både kort- och långformsimpro i Pang På-teatern.

Elin Fredriksson

Elin Fredriksson

Vuxenpedagog

Läs mer om Elin

Elin Fredrikson skådespelare, improvisatör, undervisare.

Elin har över 10 års erfarenhet som improvisatör och undervisare. Hon utbildade sig till skådespelare i Köpenhamn där hon sedan arbetat med bland annat storytelling, gatuteater och framför allt improvisationsteater.

Hon har som lärare i improvisation haft de bästa i världen. Bland andra Keith Johnstone, undervisare från IO Chicago och Second City i USA och självklart de mest erfarna improvisatörerna i Sverige och Danmark.

Elin har en egen grupp i Köpenhamn och spelar också ofta som gäst hos andra grupper.

”I just say: She is amazing!”, ”Gå Elins kurser, det har påverkat hela mitt liv positivt.” /Kursdeltagare MAF

Jana Augustsson

Jana Augustsson

Vuxenpedagog

Om du inte kan göra det levande för dig själv så kan du inte förmedla det levande till publiken

Läs mer om Jana

Jag är en teaterpedagog med lärarbehörighet. Har gått kurser i allt möjligt med teater, från regi till scenografi. Jag har 40 års erfarenhet av att arbeta som pedagog och regissör, på Studioteatern, MAF, olika teaterföreningar och skolor.

Jag är särskilt intresserad av arbetet med att tränga in i en rollkaraktär och gestalta den trovärdigt och intressant. Det är min strävan att hitta konkreta sätt att arbeta med en roll. Det krävs ingen  mystisk talang för att spela teater, utan det är något man kan träna upp om man ha viljan.

Jag har arbetat med teater i många år som ledare för olika teaterkurser som t.ex. Prova på teater och Scenisk gestaltning. Jag har varit teaterlärare på åtskilliga av Skånes skolor och regisserat i ett flertal teaterföreningar.

Förutom regi har jag också lärt mig teatersminkning och gör ofta scenografi och ljussättning till mina projekt. Jag har också skrivit ett antal manus till mina grupper.

Jag arbetar för att sätta rätt person på rätt roll, så amatörskådespelaren har möjlighet att visa sig från sin bästa sida. För mig är det viktigt att skådespelarna är trovärdiga och intressanta i sin rollgestaltning och jag arbetar med rollanalys tillsammans med skådespelarna. Eftersom jag är dramapedagog i grunden så använder jag olika dramaövningar för att träna samspel, fantasi, inlevelse m.m.

Med Studioteatern och Teater Thea har jag regisserat många stora projekt, t. ex. Maria från Borstahusen, Lilla Dorrit, Alice i Underlandet, Spöket på Canterville och ett flertal’ av Shakespeares pjäser.

Martin Johnson

Martin Johnson

Vuxenpedagog

En dag utan impro är som ett 24 timmars telefonsamtal med Försäkringkassan

Läs mer om Martin

Martin håller i vuxenkurser. Han har en Master of Fine Arts in Writing and Literature, och är Universitets-. Komvux och Impro-lärare.

Kontaktuppgifter: lougheed3@hotmail.com   
040-307930
Anna Lyngby Olsen

Anna Lyngby Olsen

Vuxenpedagog

Läs mer om Anna

Anna Lyngby Olsen har både en praktisk og en teoretisk indgangsvinkel til undervisningen, da hun er uddannet i teatervidenskab på Københavns universitet og i skuespilteknik (Meisner-teknikken) på The Actors Temple i London.

Foruden at undervise i Meisner teknikken, underviser Anna også i “Aktiv tekstanalyse for skuespillere”. Det vigtigste i samtlige undervisningssituationer er at hver enkelt elev bliver mødt “der hvor vedkommende er” og i samarbejde med Anna og resten af holdet når frem til at udvikle redskaber, der fremmer elevens eget, personlige skuespilleri.

Anna har sammen med nordiske kollegaer grundlagt PlayNORDIC, et produktionsselskab for nordisk film – og teater.

Pedagoger  Barn & Ungdom:

Du når våra Barn & Ungdom pedagoger genom  barnungdom@m-a-f.org

Camilla Gisslow

Camilla Gisslow

Barn- och ungdomspedagog

Läs mer om Camilla

 

Camilla Gisslow är utbildad dramapedagog, föreläsare, författare och regissör. Hon har jobbat med barn och ungdomar (framför allt inom HBTQ grupper) i över fjorton år. Där fokus på kommunikation varit en av de största delarna, med drama som en av teknikerna och verktygen.

Förutom skådespelets fantastiska värld, älskar Camilla att sjunga, skriva och måla. I sitt arbete utgår hon från teaterns utrymme för leken, utforskandet och förmedlandet. Där eleven ska kunna finna sitt eget utrymme och utvecklas i sin takt.

Kontakt:

Telefon: 0709 – 526745
Mejl : camilla@transforming.se

Carina Larsson

Carina Larsson

Barn- och ungdomspedagog

Läs mer om Carina

Carina Larsson, teaterpedagog på MAF med en passion för teater som sträcker sig långt tillbaka. Jag gick estetiskt teaterprogram på gymnasiet i Malmö, pluggade efter det teater på heltid i två år på folkhögskola och sen blev det skådespelarutbildning i Berlin under tre år. Jag valde sen att utbilda mig till teaterpedagog på Sundsgårdens folkhögskola och har vidareutbildat mig med 5 terminer pedagogiskt drama på Malmö universitet. På fritiden spelar jag själv teater då och då och medverkar i kortfilmer när jag får möjligheten. Annars jobbar jag numera som socionom och ser fram emot helgarbetet med mina fantastiska elever på MAF! För mig är det viktigt med harmoni i gruppen och att alla har kul samtidigt som vi utvecklas och växer som skådespelare och scenkonstnärer. Det är tillsammans vi når målen vi gemensamt sätter upp!

Christine Nilsson

Christine Nilsson

Barn- och ungdomspedagog

Läs mer om Christine

Nils Jarnehall

Nils Jarnehall

Barn/ungdom- och vuxenpedagog

 ”De som tror att fallande löv är döda, har aldrig sett när de dansar i vinden!”

Läs mer om Nils

Jag undervisar både Barnkurs i Teater och Vuxenkurs i Pantomim. Jag är yrkesutbildad och auktoriserad dramapedagog sedan 1993. Jag är sedan barnsben utbildad i Klassisk Balett vid Malmö Stadsteaters Balettelevskola. Jag har genomgått kurs i Mimgestaltning på Teaterhögskolan i Stockholm. Jag är även fil.kand i Drama och Teatervetenskap vid Stockholms Universitet. I flera år var jag Mimskådespelare i danska Mimteatergruppen KROP i Köpenhamn. Jag driver Dramabyrån NILS JARNEHALL, Dramapedagogkonsult – som erbjuder Dramakurser runt om i Skåne.

Jag är en utpräglad processpedagog som lika mycket värnar gruppers kreativa processer som färdiga produktioner. Jag arbetar mycket med olika Dramaövningar i processen att från idé skapa en föreställning. Jag ser det som viktigt att varje elev också utvecklas i elevgruppen, både som människa och som scenisk artist.

Mina förebilder i min profession är dramapedagogerna Viola Spolin, Keith Johnstone, Brian Way, Jerzy Grotowski samt mimarna/ mimpedagogerna Etienne Decroux och Marcel Marceau.

Teater skall vara roligt och befriande !

E-post : rjarnehall@gmail.com 

Mobil : +046 722407463

Jakob Fundberg

Jakob Fundberg

Barn/ungdom- och vuxenpedagog

”Jag älskar att skapa en god och kreativ stämning i de grupper jag får jobba med”

Läs mer om Jakob

Hej, jag heter Jakob Fundberg och jag har sedan tidig ålder alltid spelat teater.

Redan som liten grabb fastnade jag för att stå på scen, kliva in i andra världar och att skapa tillsammans med andra kreativa själar. Jag började min bana i barnkurser på Malmö kulturskola och Drömmarnas Hus. När jag blev äldre och skulle välja gymnasieutbildning föll valet väldigt naturligt på Heleneholms gymnasium och deras teaterlinje. Efter studenten fortsatte skådespelarpassionen till skådespelarlinjen vid Katrinebergs Folkhögskola (2015-2017). Efter det utbildade jag mig till teaterpedagog vid Marieborgs Folkhögskola.

Som skådespelare har jag medverkat i produktioner av ”Den Girige”, ”Revisorn”, ”Anne Franks dagbok” musikalen ”Spring Awakening”, ”Herr Arnes Penningar”, ”Dissocialia” och flera föreställningar på Drömmarnas Hus och statistjobb på Malmö Opera (”Tusen och en natt” och ”En Midsommarnattsdröm”) och som spöke på Liseberg. Som teaterpedagog har jag regisserat ”En Natt i Februari”, ”Hamlet”, ”Socitetsidioter” och ”Tills månen har gått ner”. Jag har även testat att vara manusförfattare och skrivit pjäsen ”Jag är inte kär i dig” samt en dramatisering av ”Narnia”. Teater är min stora trygghet i livet och jag mår som allra bäst när jag får djupdyka in i teaterns värld.

Utanför min pedagogik fortsätter jag mina drömmar som skådespelare i frigruppen Teater Rabiata, där jag har varit medlem sedan 2021. Jag är aktiv inom improscenen och sjunger som tenor i sångkören Divertimento i Landskrona. Och jag har medverkat i ett antal film- och TV-jobb, bland annat ”Besöket”, ”Sanningen”, ”Indentitetsinstitutet”, ”Diorama” och ”Sommarskuggan”.

Jag trivs otroligt bra på MAF och älskar att få skapa en god och kreativ stämning i de grupper jag får jobba med. Jag älskar att blanda improvisation och manusbaserad teater. För närvarande undervisar jag fyra grupper, tre barn- och ungdomsgrupper samt en grundkurs i improvisationsteater för vuxna.

Drömprojekt: Att fortsätta jobba med teater och kunna arbeta med och för publik av olika åldrar och grupper i samhället. Jag vill inte hålla mig vid en typ av scenkonst. Jag vill stå på alla positioner: skådespela, regissera, producera. Jag älskar teater!

jfundberg@gmail.com

Adress

Torpgatan 21
211 52 Malmö

Social Medier

Facebook

Mail

info@m-a-f.org