Husets Kör

Husets kör grundades 1979 och är en blandad kör med sitt säte i Malmö som genom åren roat, rört och berört publiken med föreställningar baserade på allmänmänskliga teman och med stor variation av musikgenrer och låtval.

Körens signum är ”kör-musikteater” och körens musikaliska ledare är Sara Ekdahl. Redan 1992 satte kören upp sin första kör-musikteater ”Livets marknad” och därmed blev Husets Kör bland pionjärerna inom det som kommit att kallas ”scenisk kör”.

Körledare, regissörer och medlemmar har kommit och gått genom åren men körens hjärta och själ har bestått. Genom sin profil når kören ut till en långt vidare publik än traditionella körkonserter. Bland de senaste publiksuccéerna kan nämnas ”Julefrid& Julfritt” (2022), körens 40-års jubileum på Victoria (2019) ”Hela sanningen” (2018), ”Påverkade” (2016), ”Jante å ja” (2014), ”Kval” (2012), ”Huset, ett hem för udda” (2010). Kören är sedan många år medlem i Malmö Amatörteater Forum, där man också har sin hemmascen.

Under Covid-åren höll kören oförtrutet igång med utomhusrepor, virtuella repor och YouTube inspelning, men är sedan sen-hösten 2021 igång ordentligt igen med repor och konserter och flera nya medlemmar som också älskar att sjunga och stå på scen har vi fått. MEN – fortfarande lite tunt i herr-stämmorna – så om du är tenor eller bas och blivit intresserad – tveka inte – kontakta oss!

Louise Haptén-White: 0709-13 16 98
Epost: lolow@live.se 

Adress

Torpgatan 21
211 52 Malmö

Social Medier

Facebook

Mail

info@m-a-f.org